Verkkopankki

 

  • Verkkopankilla tarkoitetaan pankkipalveluita internetissä. Verkkopankki mahdollistaa pankkiasioiden hoitamisen tietokoneella tai mobiililaitteella.

  • Verkkopankin kautta voit esimerkiksi tarkistaa tilisi saldon, tehdä tilisiirtoja, maksaa laskuja ja tulostaa tiliotteita.

  • Ennen verkkopankin käytön aloittamista tarvitset tunnukset, jotka saat asioimalla pankkisi konttorissa. Konttorista voi myös varata ajan verkkopankin käytön opastukseen.

 

 

Video-kuvakeVerkkopankin käyttö ja laskun maksaminen

Videolla ohjeistetaan kirjautuminen verkkopankkiin ja laskun maksaminen. Ohjeet ovat S-Pankin verkkopankkiin, mutta kaikki verkkopankit toimivat hyvin samalla periaatteella.

 

 

Video-kuvakeTiliote vaiheittain (Oma Säästöpankki)

Videolla näytetään, kuinka tallennat tiliotteen PDF-muodossa tietokoneelle Oma Säästöpankin verkkopalvelusta.

 

 

Video-kuvakeTiliote vaiheittain (Osuuspankki)

Videolla näytetään, kuinka tallennat tiliotteen PDF-muodossa tietokoneelle Osuuspankin verkkopalvelusta.

 

 

Verkkopankki eri laitteilla

 

Verkkopankkia voit käyttää tietokoneella, tabletilla ja älypuhelimella. Tietokoneella on käytössä enemmän ominaisuuksia, mutta kaikki yleisimmät pankkiasiat hoituvat hyvin myös tabletilla ja älypuhelimella.

Jos saat sähköpostin, jossa kehoitetaan kirjautumaan verkkopankkiin painamalla viestissä olevaa linkkiä, saattaa kyseessä olla tietojenkalastelu. Verkkopankkiin kannattaa mennä aina kirjoittamalla pankin nettiosoite selaimen osoiteriville. Ei koskaan linkin kautta.

 

Video-kuvakeSuojaudu huijausviesteiltä!

Huijausviestejä on liikkeellä harmillisen usein. Katso videolta F-Securen tietoturvakonsultin Ville Niilekselän vinkit huijausviesteiltä suojautumiseen.

 

 

Suomessa toimivia pankkeja:

 

Älypuhelimella ja tabletilla on järkevintä käyttää verkkopankkia sovelluksella. Voit ladata sovelluksen Android-laitteella Play Kaupasta ja Applen laitteella App Storesta.

Joillakin pankeilla on käytössä oma tunnuslukusovellus, jonka saa ladattua samoista Androidin tai Applen sovelluskaupoista. Tunnuslukusovellusta käytetään verkkopankkiin kirjautumiseen ja maksujen vahvistamiseen samalla periaatteella kuin avainlukulistaa.

Osalla pankeista tunnuslukusovellusta ei tarvitse ladata erikseen, vaan se tulee varsinaisen verkkopankkisovelluksen mukana.

Monet pankit ovat jo luopuneet perinteisten avainlukulistojen käytöstä. Niiden tilalle on tullut älylaitteen tunnuslukusovellus tai erillinen tunnuslukulaite.

 

Video-kuvakeTunnuslukulaitteen käyttö

Näin kirjaudut sähköisiin palveluihin tunnuslukulaitteella. Videolla ohjeistetaan Nordea Pankin tunnuslukulaitteen käyttöä.

 

 

Huomio
Treenaa Digitreeneissä verkkopankkiasioita: Digitreenien peruskurssi: Pankit ja maksaminen

 

 

Verkkopankki